• Acasa
  • „Ce mică-i vacanța mare”, în Tabăra „Aripi de Înger”! Prima serie, 3-8 iulie 2017

„Ce mică-i vacanța mare”, în Tabăra „Aripi de Înger”! Prima serie, 3-8 iulie 2017

8 iulie 2017 Articole Ciufulici în tabără


Prilejul de a păși într-un tărâm al copilăriei presărat cu momente artistice, activități recreative, cântece și jocuri ni-l oferă și Tabăra de creație „Aripi de înger”,   ediția a XII-a   organizată de către Parohia „Sfinții Voievozi” din Săvinești în parteneriat cu Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială și cu Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu.
Prima zi a taberei de creaţie „Aripi de înger”, luni, 3 iulie 2017, a fost plină de emoţie şi bucurie, atât pentru participanţi, cât şi pentru cei implicaţi în coordonarea activităţilor. Copiii s-au acomodat cu spaţiul unde urmau să se întâlnească, atât pentru a învăţa lucruri noi, cât şi pentru a se recrea. Începând cu cea de-a doua zi, marţi, 4 iulie 2017, participanţii au intrat deja în programul stabilit de organizatori. Ei au avut diferite locaţii unde s-au întâlnit. Tabăra săvineșteană, prin programul său complex și prin participanții diverși, constituie un demers artistic și comunicațional inedit. Manifestarea reprezintă pentru copii un moment de relaxare, dar și unul de învățare. Participanții au avut ocazia să-și manifeste personalitatea, să se exprime și să interacționeze cu ceilalți într-un cadru diferit de cel cotidian. În această tabără copiii au învățat să împartă lucrurile cu ceilalți, să devină mai buni, au fost încurajați să exploreze natura, să picteze, să relaționeze și să se cunoască între ei ca făpturi unice. Participanții au avut ocazia să aleagă activitățile pe care preferă să le realizeze, dintr-o listă bogată și variată.
Știm cu toții că ceea ce îi unește pe copii în această tabără este prietenia, iubirea, dar și oportunitatea de a comunica, a se juca și a-și dezvolta spiritul ludic. Toate activitățile se desfășoară  într-o atmosferă plăcută,  în care copiii  pot să își dezvolte aptitudinile de comunicare și socializare, încrederea în sine și să devină responsabili. Tabăra destinată copiilor și tinerilor oferă, pe lângă distracție și petrecerea vacanței în aer liber, dobândirea abilităților de comunicare, care dezvoltă și întăresc forța interioară pentru întreaga viață. Spre sfarsitul primei serii a taberei, voluntarii și copiii și-au definitivat lucrările pentru expoziția de la finalul seriei taberei, au repetat principalele momente artistice ale spectacolului de final și au cântat cu zâmbetul pe buze Imnul Taberei și Imnul Prieteniei. (autor:  Ștefan Murariu )


, , , , , , ,